De kans van een nutteloos uurtje

Hier zit ik dan in een overvol, veel te warm zwembad. Vergis u niet, ik klaag niet. Nederland is een waterrijk land en dus is het heel belangrijk dat mijn dochter zich leert redden in en om het water. Het is alleen jammer dat het zo lang duurt: ik zit hier nu al bijna twee jaar wekelijks langs de kant en voel mij, op een enkele zwaai, zo nutteloos aanwezig.

Nou ja, voelde mij nutteloos aanwezig moet ik zeggen. Want sinds ik van mijn leidinggevende de ruimte heb gekregen om op een andere, meer creatieve manier te werken, pak ik het helemaal anders aan.

Op dinsdagmiddag was ik voorheen altijd vrij. Echter nu plan ik dit “zwem-werk uur” vol met alle belafspraken die zich de week ervoor hebben opgestapeld. En kijk ik intussen nog even naar die mails die tot dan toe steeds onder op de metaforische stapel belandden. Of schrijf ik zoals nu een blog waarbij mijn werk en privé prachtig samensmelten.

Het zwembad blijkt na onderzoek een eigen WiFi spot te hebben dus met mijn mobieltje en mijn iPad op zak heb ik mijn kantoor binnen handbereik. Privacy is geen probleem want zo overvol als het terras is, de hal met zitjes staat altijd leeg.
Kortom een win-win situatie waarbij ik een ledig nutteloos uur omgeturnd heb in een productief uurtje. En een mooie bijkomstigheid is dat ik na dat uur helemaal trots op mijzelf ben, omdat ik al die zaken die ik maar uitstelde nu eindelijk heb afgehandeld.

Het heeft mij aan het denken gezet. Waar in mijn wekelijkse planning kan ik meer van dit soort win-win situaties creëren? Het geeft mij veel energie om zo naar invulling van werk te kijken en ik merk dat ik dan ook bergen werk kan verzetten. Ik daag u uit om ook eens uw weekschema af te gaan en te onderzoeken waar je creatief met je tijd kunt spelen. Ik wens u veel succes en vooral ook heel veel plezier en energie. En ik hoor natuurlijk heel graag terug welke tips dit heeft opgeleverd.

Sharon Sagel
Parnassia Academie
Partner Werk3.0

Comments are closed.
* required

De site wordt mogelijk in browsers als IE6 en IE7 niet juist weergegeven. Installeer IE8 of open de site in een andere browser.

The site may not display correctly in browsers like IE6 and IE7. Install IE8 or open the site in another browser