Scholing “Ons Nieuwe Werken” Parnassia Groep met Esther Saraber

Scholing “Ons Nieuwe Werken” binnen de Parnassia Groep.


Interviews

Esther Saraber is  trainer die voor leidinggevenden trainingen verzorgt rondom Het Nieuwe Werken. Zij werkt zelf als zelfstandige en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met deze vorm van werken. “ik vind het heerlijk om zelf mijn tijd in te delen en ik werk ook graag resultaat gericht”, aldus Esther. “Tevens is het een mooie manier van werken die goed te combineren is met het opvoeden van mijn kinderen”.  “ik sta mezelf ook toe om overdag te sporten”. Mijn man en ik houden elkaar scherp zodat wij ervoor waken dat we “teveel” aan het werk zijn.

De training voor leidinggevende duurt 1 dag waarbij we stil staan bij verschillende onderwerpen. In het ochtenddeel gaat het over de visie van de Parnassia Groep op ONW. (Ons Nieuwe Werken) Leidinggevende zullen hun eigen verhaal moeten houden waarom zij ONW willen gaan invoeren op hun afdeling. Dit presenteren zij aan het eind van de ochtend aan elkaar.

Het middaggedeelte wordt gevuld met thema’s als: ”balans werk prive” , resultaat gericht sturen, het geven van vertrouwen, hoe doe je dat.  We oefenen ook met een rollenspel. Tevens deel ik het boek uit “HNW, hype of blijver” waar Marc Baars een hoofdstuk in heeft geschreven hoe de Parnassia Groep de implementatie van HNW heeft aangepakt. Aan het eind van de training laat ik zien waar je alle informatie en producten kunt vinden die leidinggevenden helpen om ONW vorm en inhoud te geven op hun  afdeling.

Op mijn vraag wat ze het mooiste vindt aan het geven van trainingen antwoord ze: “Ik probeer te ontdekken welke overtuigingen leidinggevenden hebben  en wat het moeilijk maakt om inhoud te geven aan het veranderingsproces op hun afdeling”.  “Met elkaar kijken wat je kan veranderen zodat gestart kan worden met ONW”, aldus Esther.

Op mijn vraag welke ontwikkelingen zij ziet over 20 jaar geeft ze aan dat ze denkt dat techniek en “het ontmoeten van elkaar” nog een ontwikkeling gaan doormaken.
Om samen te werken heb je elkaar nodig en de technische ontwikkelingen zullen het mogelijk maken om hier maximaal van te profiteren.

Als reactie op de training ONW krijgt ze als feedback dat men blij is om een dag stil te staan bij dit onderwerp. De trainingen worden met een hoog cijfer gescoord en is er altijd volop interactie. “Het is heerlijk om te doen en het geeft mij veel voldoening”, aldus Esther.

Close

De site wordt mogelijk in browsers als IE6 en IE7 niet juist weergegeven. Installeer IE8 of open de site in een andere browser.

The site may not display correctly in browsers like IE6 and IE7. Install IE8 or open the site in another browser